Vi är glädjen att berätta av vi nu expanderar till Finland och blir nationell leverantör till finska bibliotek

Nu får även Finlands låntagare tillgång till digital läsglädje när Axiell går in på finska marknaden. Axiell Media har vunnit upphandlingen för alla de kommunala finländska biblioteken och är nu ramavtalsleverantör av system och produkter för distribution av digital litteratur.

– Vi har i närmare 20 år gjort det enklare och roligare att låna, läsa och lyssna på digitala böcker i Sverige. Vi utvecklar tekniska lösningar för biblioteken med fokus på smarta biblioteksverktyg och med vår nyutvecklade app Biblio ger vi läs- och lyssnarglädje till bibliotekens låntagare. Våra lösningar hjälper idag bibliotek att öka sin tillgänglighet, spridning och interaktion med låntagarna. Det är med stor glädje vi nu ser fram emot att göra det samma tillsammans med biblioteken i Finland, säger Eva Houltzén, VD för Axiell Media.

Vid utvärderingen av anbuden har den finska upphandlingsorganisationen utgått ifrån en summering av bästa poäng för plattform, pris och innehåll. Axiell Medias plattform gör att biblioteken smidigt kan köpa in och förmedla digitala böcker till låntagarna. Plattformen har en stor katalog av böcker på finska samt andra språk såsom svenska och engelska.

Biblioteken kommer att ha tillgång till kontinuerlig teknisk utveckling till exempel nya funktioner och nytt innehåll.

– Marknaden för digitala böcker växer kraftigt i Finland. Genom vår etablering i Finland öppnar vi nya möjligheter för våra anslutna förlag liksom för finska förlag som nu löpande ansluter sig till oss. Tillsammans med våra kunder hanterar vi den digitala transformationen så att de hela tiden håller jämna steg med läsarnas behov och förändrade vanor. Det gör att biblioteken kan utvecklas i takt med de nya möjligheter som skapas och att läsa och lyssna på digital litteratur blir nu lättare tillgängligt i Finland, säger Eva Houltzén.

Om Axiell Media

Axiell media förändrar hur, var och när människor läser eller lyssnar på digitala böcker. Vi förändrar hur förlag, återförsäljare och bibliotek säljer och sprider böckerna. Vi skapar hela tiden nya sätt för alla som jobbar med digital litteratur att hänga med marknaden, lusten och önskningarna hos kunderna. Vi är en del av bokbranschens förändring och har skapat befintliga modeller på bibliotek som gett de svenska låntagarna en unik tillgång till digitala böcker.

Axiell Media är en del av Axiell, ett IT-bolag som erbjuder världsledande IT-lösningar och tjänster för muséer, arkiv, bibliotek och skolor. Idag har Axiell 300 medarbetare och har kunder i över 55 länder. Läs mer på www.axiell.com

 

Kontakt för mer information:

Eva Houltzén

VD, Axiell Media

Eva.houltzen@axiellmedia.com

 

Eller

Jenny Söderqvist

Marknadschef Axiell Media

Jenny.soderqvist@axiell.com