Våra tjänster

Axiell Media

Vi gör det enkelt för bokläsare att köpa, låna, läsa och lyssna på digitala böcker. Vi tar hand om hela processen från att producera och kvalitetssäkra till att distribuera och ge ekonomisk uppföljning för digitala böcker i alla kanaler. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi nya marknadsplatser för morgondagens bokläsande. Axiell Media grundades år 2000 av några av Sveriges största förlag och återförsäljare i en gemensam ambition att introducera e-böcker på den svenska marknaden. Sedan år 2015 ingår vi i den internationella koncernen Axiell Group som hjälper kultursektorn med tekniska lösningar för att tillgängliggöra konst, böcker, artefakter och mycket annat för att levandegöra historia och samtid för samhällets alla medborgare.

Återförsäljare

Sälj digitala böcker

Tillsammans skapar vi butikens digitala läskraft!

Med Axiell Medias distributionstjänst får återförsäljaren en stabil och flexibel plattform för att sälja e-böcker och digitala ljudböcker i sin webbutik. Vi tillgängliggör digitala böcker från över 1000 förlag för flexibel försäljning.

Läs mer om våra tjänster för återförsäljare här.

Förlag och författare

Ge ut digitala böcker

Tillsammans skapar vi förlagets digitala läskraft!

Vi gör det enklare, snabbare och roligare att låna, köpa och läsa digital litteratur. Vi kan hjälpa ditt förlag att ta vara på alla nya möjligheter att lyckas, spridas, gillas och läsas. Vad vill du förbättra? Prata med oss om dina idéer.

Vi skapar hela tiden nya marknadsplatser och möjligheter att sprida litteratur för att fler böcker ska nå fler läsare. Det är därför vi finns till och det är därför vi behövs. För att hjälpa till med bokbranschens förändring.

Våra tjänster hjälper förlag att producera och distribuera digitala böcker. Vi erbjuder marknadens starkaste återförsäljarnätverk, såsom Adlibris, Bookbeat, Nextory, Bokus, Bokus Play, Apple iBooks, och många fler. Dessutom når du nästan samtliga kommunbibliotek, samt skolor genom tjänsten ElibU.

Låt oss sälja dina böcker, läs mer och registrera dig här.

Bibliotek

Låna ut digitala böcker

Tillsammans skapar vi bibliotekets digitala läskraft!

Axiell Media har som Nordens ledande distributör av digitala böcker förmedlat över elva miljoner lån av e-böcker och ljudböcker till bibliotek sedan 2002. I dagsläget distribuerar vi drygt 45 000 titlar från 1000 förlag till ca 300 bibliotek i Sverige, Finland och på Island.

Axiell Medias bibliotekspaket för att låna ut digitala böcker och nå låntagarna genom app och webb hjälper biblioteken i den digitala transformationen. Tjänsten är enkelt att använda och koppla in, ni väljer själv nivå på integration med bibliotekets övriga system. I dialog tar vi fram den bästa lösningen för just er.

Läs mer om vår bibliotekstjänst här.

Skola och utbildning

Digital läsning i skolan

Digitala verktyg som datorer och surfplattor blir alltmer vanliga i klassrummet och därmed ökar också efterfrågan på digitala böcker. Axiell Media erbjuder ElibU, en abonnemangstjänst som ger skolan möjlighet att på ett enkelt, säkert och attraktivt sätt använda digitala böcker i skolan och uppmuntra till ökat läsande.

Läs mer om tjänsten ElibU här.

Kontakta oss för mer information