Våra tjänster 2018-04-05T13:28:25+00:00

Våra tjänster

Axiell Media

Axiell Media, med tjänsteplattformen Elib, grundades år 2000 och är ledande i Norden inom distribution av digitala böcker. Bolaget ägs av Axiell Group AB tillsammans med Bonnierförlagen, Natur & Kultur, Norstedts förlagsgrupp och Piratförlaget. Vi arbetar med produktion och distribution av digitala böcker i olika former, som e-böcker, digitala ljudböcker och strömmande ljudböcker. Våra uppdragsgivare är bokförlag, internetbokhandlare och bibliotek. Axiell Media är ett business2business-företag som har slutanvändaren – läsaren och lyssnaren – i fokus.

Axiell Meda - Elib

Återförsäljare

Sälj digitala böcker

Med Axiell Medias distributionstjänst får återförsäljaren en stabil och flexibel plattform för att sälja e-böcker och digitala ljudböcker i sin webbutik. Vi tillgängliggör digitala böcker från över 650 förlag för flexibel försäljning i flera olika modeller – är du intresserad av att sälja digitala böcker styckvis eller inom ett abonnemang, eller har du idéer om andra försäljningsmodeller? Hör av dig!

Läs mer om våra tjänster för återförsäljare här.

Förlag och författare

Ge ut digitala böcker – snabbt och enkelt!

Digital läsning tar fart på många marknader, inklusive den svenska. Allt fler läsare tar för givet att precis som musik, film och sociala nätverk ska också böcker finnas tillgängliga i deras digitala kanaler, både som text och ljud. Axiell Media har sedan starten år 2000 erbjudit fullservicetjänster kring produktion, publicering och distribution av e-böcker och ljudböcker via plattformen Elib, som gör det möjligt för förlagens böcker nå ut till återförsäljare såsom Adlibris, Bokon, CDON och Dito, nästan samtliga kommunbibliotek, samt skolor genom tjänsten ElibU.

Allt du behöver är en firma och f-skattsedel. Läs mer här.

Bibliotek

Låna ut digitala böcker

Axiell Media har som Nordens ledande distributör av digitala böcker förmedlat närmare fem miljoner lån av e-böcker och ljudböcker till bibliotek sedan 2002. I dagsläget distribuerar vi drygt 10 000 titlar från 650 förlag till ca 300 bibliotek i Sverige, Finland och på Island.

Med Axiell Medias bibliotekssystem är det enkelt för bibliotek att låna ut e-böcker och digitala ljudböcker direkt från bibliotekets hemsida. Biblioteket behöver bara länka från sin webbplats till de egna sidorna i Elib. Inga anpassningar eller förändringar av bibliotekets övriga system behövs, men givetvis kan biblioteket även välja att integrera sin befintliga webbsida mot Axiell Medias API, för att ha allt på en plats.

Läs mer om vår bibliotekstjänst här.

Skola och utbildning

Digital läsning i skolan

Digitala verktyg som datorer och surfplattor blir alltmer vanliga i klassrummet och därmed ökar också efterfrågan på digitala böcker. Tyvärr har det länge varit svårt för skolan att köpa in dessa. Därför har Axiell Media tagit fram ElibU, en abonnemangstjänst som ger skolan möjlighet att på ett enkelt, säkert och attraktivt sätt använda digitala böcker i skolan och uppmuntra till ökat läsande.

Läs mer om tjänsten ElibU här.

Kontakta oss för mer information