Aktuella böcker hos Egmont Publishing uppmuntrar till läslust – med Bamse!

Läsande är inte bara nyckeln till kunskap och starkare självkänsla utan också till en hel värld av fantastiska berättelser. Högläsning är ett mysigt sätt att umgås på, och att läsa BAMSE själv ger utmärkt lästräning. Under 2019 har Egmont Publishing släppt flera fina Bamse-historier som både e-bok och ljudbok via Axiell Media för att tillgängliggöra dem via bibliotek och återförsäljare. Här kan du läsa om ett par av böckerna:

 Sagor och tips om att vara en bra kompis

Bamses kompisbok innehåller sagor och tips om att vara kompisar. Boken är framtagen tillsammans med barnpsykologen Jenny Klefbom och författaren Jens Hansegård och finns som både ljudbok och e-bok. Tipsen från barnpsykologen ger tid för reflektion och kan användas som samtalsunderlag efter att man läst sagan hemma eller i till exempel förskoleklasser.

Boken till den populära Bamse-filmen

Bamse och Dunderklockan är baserad på den nya Bamse-filmen med samma namn. Följ med Bamse och hans vänner på ett spännande äventyr i jakten på dunderklockor – den viktigaste ingrediensen i Bamses dunder-honung. På klippön i Egeiska havet väntar en och annan överraskning vännerna…

Klassiska sagor med Bamse och hans vänner

På 70-talet skrev Bamses skapare Rune Andréasson många sagor som än idag är älskade Bamse-klassiker. Läs bland annat Bamse i Trollskogen, Mini-Hopp rymmer eller sagan om Skalmans märkliga bil.

Godnattsaga med Bamse

I november släpps den nya sagan Bamses Godnattstund. För den som har svårt att sova är denna långsamma och avslappnande saga passande att lyssna på vid läggdags.

Bamse och mysteriet med den hemliga julklappen
– en julkalender i 24 delar

När förberedelserna inför julen pågår som bäst begås plötsligt en massa märkliga brott. All a spår pekar mot Vargen. Men när Bamse och hans vänner börjar leta efter honom är han som uppslukad av jorden. Vart har han tagit vägen? Är han verkligen skyldig? Det hela utvecklar sig till ett riktigt, riktigt spännande mysterium.

Om Rune Andréasson, Bamses skapare

På sin ettårsdag fick Rune en nallebjörn i födelsedagspresent. Den älskade nallen inspirerade honom till att skapa de många serienallar som slutligen blev den nallebjörn vi idag känner som “BAMSE – världens starkaste björn”. Läs mer om Rune Andréasson här: bamse.se/rune-andreasson/