Välkommen till Axiell Media!

Tillsammans utvecklar vi morgondagens bokaffär
Vi gör det enkelt för bokläsare att köpa, låna, läsa och lyssna på digitala böcker. Vi tar hand om hela processen från att producera och kvalitetssäkra till att distribuera och ge ekonomisk uppföljning för digitala böcker i alla kanaler. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi också nya marknadsplatser för morgondagens bokläsande!

Axiell Medias Affärsidé
Axiell Media utvecklar och distribuerar digitala produkter och tjänster för att optimera och skapa marknader för våra kunder inom retail, förlag, bibliotek och skolor – så att samhällets alla invånare ska kunna njuta av digitala böcker på sina villkor.

Med fokus på långsiktigt hållbara och kostnadseffektiva lösningar förenar vi våra kunders möjligheter med vår samarbetsförmåga, kreativa innovation och djupa kunskap om den digitala infrastrukturen – så skapar vi tillsammans marknadsledande tjänster.

Vi arbetar nära kunden och tar effektivt våra tjänster och produkter till marknaden – så ger vi optimalt värde till våra kunder och leverantörer.

Det här är vi
Axiell Media grundades år 2000 av några av Sveriges största förlag och återförsäljare i en gemensam ambition att introducera e-böcker på den svenska marknaden. Företaget kallades Elib och än idag har vår plattform samma namn. Den första e-boken som producerades var Liza Marklunds bästsäljare Paradiset och inom kort kunde vi som nystartat entreprenöriellt techbolag se våra producerade e-böcker både säljas och lånas ut på bibliotek genom kanaler vi byggt.

Under åren som gått har vi haft den stora glädjen att vara en del av den svenska digitaliseringsresan genom att hjälpa några av Sveriges största digitala bokhandlare såsom Adlibris, Bokus, Nextory, Bokus Play, BookBeat och många fler att enkelt sälja e-böcker och ljudböcker. Vi har gjort det tillsammans och resultatet är innovativa tjänster som alla bidrar till läslust på läsarnas villkor.

Vi har med stort engagemang deltagit i utvecklingen av utlåning av digitala böcker på bibliotek. Tillsammans med aktörer inom bibliotek- och förlagsvärlden har vi skapat möjlighet för svenska bibliotek att ha tillgång till kanske världens största katalog av digitala böcker som gör det möjligt för låntagare att låna på jämställda villkor inte minst genom Biblio app.

Vi är idag en nordisk aktör med närmare 100 00 digitala böcker på mängder av språk som vi distribuerar från över 1200 förlag. I våra system har vi hundratusentals ordrar varje månad. Det är vi riktigt stolta över!

Sedan år 2015 är vi en del den internationella koncernen Axiell Group som hjälper kultursektorn med tekniska lösningar för att tillgängliggöra konst, böcker, artefakter och mycket annat för att levandegöra historia och samtid för samhällets alla medborgare.

Kontakta oss