Digitala böcker till reducerade priser frigör mer digital läskraft på bibliotek

I samarbete med 12 förlag, några av de mest populära bland bibliotekens låntagare, kan Axiell Media nu erbjuda drygt 1000 titlar – e-böcker och ljudböcker – till reducerat pris i accessmodellen till och med 19 maj. Böcker finns på både svenska och finska.

Med anledning av Coronaviruset (Covid-19) växer en ny tillvaro fram för många. Social distansering och isolering hemma ökar behovet och efterfrågan på digitala böcker. Därför vill förlagen som deltar och vi, vid sidan av samhällets många insatser, bidra till att fler digitala böcker kan lånas ut på biblioteken.

”Biblioteken har nu stor nytta av sina digitala tjänster, inte minst appen Biblio, och i många fall tillåter biblioteken fler digitala lån än vanligt. Vi ser en kreativ satsning på det digitala biblioteket i en tid då många bibliotek samtidigt står inför besparingskrav. Förlagen som deltar och vi  är glada att tillsammans kunna bidra till att fler böcker kan lånas ut. Förlagen ska ha en stor eloge för sina insatser och sin generositet” säger Eva Houltzén, vd på Axiell Media

Förlag som deltar:

Bokfabriken, Bookmark, Brombergs, Egmont Publishing, Historiska Medier, Modernista, Mondial, Norstedts, Into Kustannus, Piratförlaget, Saga Egmont, Word Audio Publishing International.

Så här hittar biblioteken böckerna 

I vår kundportal Elib Admin hittar biblioteken en lista med böckerna inklusive prisinformation. Här finns också möjligheten att välja in de böcker som inte redan finns i bibliotekets bestånd. Om böckerna redan finns i biblioteketens bestånd är böckerna automatiskt prissänkta.

Om Axiell Media

Axiell Media är marknadsledande utvecklingsbolag för distribution av e-böcker och strömmad media i Norden. Vi är länken mellan förlag, återförsäljare, och bibliotek samt hjälper våra kunder att utveckla nya marknadsplatser genom att utveckla nya tjänster och funktioner. Bolaget grundades år 2000. Axiell Media är en del av Axiell Group, som utvecklar it-lösningar och tjänster för museum, arkiv, bibliotek och utbildningssektorn. Läs mer på www.axiellmedia.com