Vi  är glada att vi har så många engagerade och intresserade kunder. Med anledning av att det under hösten kommer finnas ytterligare en leverantör av digitala böcker på bibliotek öppnas det frågor från både kunder och samarbetspartners, och vi har här satt samman svar på några av de frågor vi fått.

 

Vad är det för upphandling som gjorts?

Svar: SKI har gjort en upphandling av ett ramavtal för e-litteratur. Avtalet är nu skrivet med ett annat företag än Axiell Media. Upphandlingen är gjord för ett år med möjlighet till förlängning. Ett ramavtal innebär att det är valfritt för biblioteken att avropa ifrån.

Upphandlingen innebär att det finns ett paket med ett urval av fast prissatta böcker. Nya böcker som tillkommer i paketet måste prissättas enligt samma modell. Upphandlingen vanns på ett enda kriterium: lägsta pris.

För oss på Axiell Media är det viktigt att stödja bibliotekens viktiga uppdrag för era låntagare. Därför är en upphandling som endast baseras på pris en utmaning för oss, när lågt pris och hög kvalitet, bredd och valfrihet sällan går hand i hand. Vi vill fortsätta erbjuda Sveriges största katalog av digitala böcker för bibliotek som är medvetet prissatt på helheten. Vi fortsätter att tillsammans med förlagen utveckla modeller för långsiktigt hållbara lösningar som utvecklar läsandet hos Sveriges medborgare.

 

Hur påverkas mitt bibliotek efter upphandlingen?

Svar: Då upphandlingen avser ett ramavtal behöver egentligen ingenting på ert bibliotek förändras. Axiell Media fortsätter att distribuera till bibliotek och våra leverantörer, Sveriges alla förlag, fortsätter att distribuera sina böcker via oss till just er. Just nu finns över 40 000 titlar valbara för alla bibliotek via Axiell Media.

 

Vad är bra att tänka på för oss på biblioteket?

Svar: En av våra stora drivkrafter på Axiell Media, tillsammans med kollegorna på Axiell Sverige, är att vi arbetar oförtröttligt på att utveckla effektiva lösningar för och tillsammans med svenska bibliotek. Vi vet att tekniska integrationer kräver stora resurser liksom att utbilda personal och låntagare i verktyg och plattformar. Genom att fortsätta arbeta med oss inom Axiell kan ni fortsätta arbeta med långsiktigt hållbara och ekonomiskt effektiva lösningar med bibliotekets måluppfyllelse i fokus. De tekniska integrationerna har vi redan genomfört tillsammans med bibliotek, partners som BTJ, Libris och med alla förlag.

 

Jag skulle vilja utveckla funktioner inom Biblio för mitt bibliotek hur gör jag då?

Svar: Vad roligt att du gillar appen Biblio! Det gör vi också. Vi gör anpassningar och utveckling av funktioner av Biblio på uppdrag av biblioteket. Kontakta gärna vår Key Account Manager Katja Höglund för mer information.

 

Jag skulle vilja prata med någon på Axiell Media för att använda tjänsten bättre, hur gör jag då?

Svar: Vi är väldigt glada för att kunna hjälpa till att nå läsare med våra tjänster. Allteftersom förutsättningar i omvärlden förändras och vi utvecklar vår tjänst ökar också behov och intresset för att lära sig mer. Och det vill vi såklart gärna hjälpa er med. Kontakta gärna vår Key Account Manager Katja Höglund för mer information. Du når Katja på email katja.hoglund@axiell.com