Förlagstjänster 2018-04-11T10:31:28+00:00

Förlagstjänster

Få fart på er digitala försäljning

Hur arbetar ni med digitala böcker idag? Oavsett om ni är på gång att börja producera digitala böcker eller om ni har hållit på ett tag kan vi hjälpa er komma vidare med att effektivt producera och distribuera digitala böcker för att öka er försäljning!

Vi sköter alltså hela er digitala bokaffär – från produktion till ekonomisk ersättning och uppföljning. Ni styr, vi fixar resten!

Axiell Media erbjuder ett smidigt, tryggt och högkvalitativt sätt för er som förlag att nå ut med era digitala e- och ljudböcker till alla konsumenter – oavsett var de befinner sig eller vilka plattformar de använder sig av. Vi har lång erfarenhet av att producera och distribuera digitala böcker till nordens största återförsäljare, bibliotek och skolor och har tjänster anpassade efter just era behov. Ni kan välja mellan att digitalisera en större mängd böcker i ett svep eller lägga upp era böcker en åt gången. Det är enkelt att ladda upp en PDF-bok eller färdig EPUB-fil, och ni kan även beställa konvertering och produktion till olika format från oss. Vi ger er möjligheten att enkelt välja var och till vilket pris era böcker ska säljas och lånas ut, och ni kan med några snabba klick hålla koll på och fakturera oss för er försäljning från ett och samma ställe i vår kundportal.

Anslut ditt förlag till Axiell Media här

Hur går det till?

Produktion

Det kan vara både krångligt och tidsödande att själv producera e-böcker eller att hitta den rätta leverantören, därför erbjuder Axiell Media fullservicetjänster kring produktion av digitala böcker. Våra tjänster är anpassade för både små och stora förlag, så om ni vill lägga upp en större mängd böcker på en och samma gång har vi smidiga lösningar som underlättar för just er – kontakta oss gärna för mer information.

E-böcker

Ni lägger upp metadata (ISBN, titel, författare, beskrivande text, pris etc.) och gör en produktionsbeställning i kundportalen, samt laddar upp omslagsbild och PDF-underlag till den blivande e-boken. Vi samlar in materialet, utför konverteringen, samt gör manuellt en kvalitetskontroll av materialet. EPUB-filen skickar vi till er för godkännande, varpå den färdiga filen publiceras för distribution till återförsäljare, streamingtjänster, bibliotek och skolor.

Digitala ljudböcker

För ljudböcker som ska publiceras genom Axiell Media sker alltid en ljudboksproduktion hos oss. Du lägger upp omslagsbild och metadata (ISBN, titel, författare, beskrivande text, pris etc.), samt gör en produktionsbeställning i kundportalen – ljudboksfiler i WAV-format levereras via FTP. Filerna granskar och konverterar vi sedan till de format som behövs för distribution i de olika försäljningskanalerna.

Distribution

På Axiell Media har vi i flera led utvecklat våra distributionstjänster för att gynna ert arbete med digitala böcker. Vi erbjuder:

 • En enkel och samordnad process för publicering ut mot olika försäljningskanaler
 • Verktyg för att planera och arbeta aktivt med er prissättning
 • Ett avancerat kampanjsystem för riktad marknadsföring och ökad försäljning
 • Rapporter för att följa försäljningen, på en övergripande nivå och i detalj
 • Smart, säker och konsumentvänlig teknik för upphovsrättsskydd

Försäljningskanaler

Genom Axiell Medias distributionsplattform når ni ut till läsare genom en mängd olika försäljningskanaler. Ni väljer själva vilken ersättning ni vill ha och vi tar en distributionsavgift per såld eller utlånad bok. I våra försäljningskanaler ingår:

 • Styckförsäljning via webbutiker som exempelvis Adlibris och iBooks Store.
 • Försäljning via streamingtjänster som Nextory, Bokus Play och Bookbeat.
 • Utlåning via svenska och finska bibliotek.
 • Försäljning av licenser för pedagogiskt nyttjande av digitala böcker i skoltjänsten ElibU (med ersättning enligt en revenue share-modell)

Upphovsrättsskydd

Vi är måna om att försäljning, utlåning och hantering av era digitala böcker sker på ett tryggt och säkert sätt, därför förses samtliga digitala böcker i vårt system med upphovsrättsskydd i form av vattenmärkning eller kopieringsskydd:

 • Vattenmärkning av digitala böcker till återförsäljare (unik per order)
 • Vattenmärkning nedladdad digitala ljudbok, till återförsäljare (unik per order)
 • Vattenmärkning av digitala böcker vid källfilsleverans från Axiell Media (unik per aktör)
 • Kopieringsskydd genom Adobes DRM för e-böcker, till återförsäljare och bibliotek (unik per order)
 • Krypterad strömmande media för e-böcker och ljudböcker till bibliotek och skolor
Anslut ditt förlag till Axiell Media här
Kontakta oss