Eduread Logo

Förändra hur studenter läser och lär.

Eduread – en ny tjänst för universitetsbiblioteket

Axiell Media presenterar en ny tjänst för universitetsbibliotek. Den heter Eduread och hjälper bibliotek på universitet och högskolor att erbjuda digitala böcker på svenska till sina studenter, forskare och personal på campus.

Välkommen till Eduread!

Nu förändrar Axiell Media läsandet på Sveriges högskolor och universitet i och med  lanseringen av en helt ny tjänst för universitetsbibliotek. Tjänsten heter Eduread och tillgängliggör digitala böcker på svenska och andra språk för studenter på universitet via biblioteket på campus med en svensk tjänst. Idag finns det ett 50-tal universitets-och högskolebibliotek med totalt ca 400 000 studenter. Eduread möjliggör för biblioteken att nå ut till fler studenter, oavsett var de bor eller studerar.

Med Eduread erbjuder vi en komplett bibliotekslösning med en administrativ plattform för bibliotekarien, samt en app och webb där låntagaren kan läsa och lyssna på digitala böcker på ett säkert sätt. Vi är glada att kunna möta bibliotekens efterfrågar av en svensk tjänst med bland annat svenskt innehåll. Förändring är konstant och vi kommer fortsätta utveckla Eduread tillsammans med våra kunder och förlag kontinuerligt för att möta framtida önskemål och behov.

Eduread har en unik och genomtänkt form och funktion och är enkel att använda. Webben och appen kommer att vara tillgänglighetsanpassade i enlighet med nya EU-direktivet 2016/2012 och följa standard WCAG 2.0

Appen utvecklas för iOS och Android och under januari 2019 kommer det gå att ladda hem appen från App Store och Google Play.

Eduread består av följande komponenter:

  1. Administrationsverktyg för biblioteket
  2. App för att söka, låna och läsa böcker i både eböcker och ljudböcker
  3. Webb för att söka, låna och läsa böcker i både eböcker och ljudböcker
  4. Tillgång till Sveriges största katalog med digitala böcker på svenska i olika affärsmodeller
Eduread Desktop

Så här fungerar det!

För biblioteket: Biblioteket administrerar tjänsten via Axiell Medias plattform. Generös funktionalitet gör det enkelt att bygga katalog, sätta spärrar, ha kostnadskontroll och ge information till era studenter/låntagarna

För studenten: Via webbsidan får användarna direkt tillgång till böckerna. Innehållet kan också läsas och lyssnas på i iOS/androidappen. Inloggning sker med campus lånekort.

För förlaget: Välkommen att ansluta dina böcker! Mer information finner du när du loggat in.

Har du frågor om våra olika affärsmodeller? Skicka din fråga till oss axiellmedia@axiell.com

Det är enkelt att ansluta sig!

  1. Kontakta oss med intresseförfrågan
  2. Efter överenskommelse, skriv på avtal
  3. Kom igång med tjänsten, bygg till katalog. Vi finns här och stöttar under arbetets gång!
  4. Gör inställningarna du önskar för låntagarnas webb och app
  5. Bjud in era låntagare till tjänsten under januari
Kontakta oss för att ansluta ditt bibliotek
Eduread Logo