Loading...
Biblio 2018-04-05T11:15:13+00:00

Biblio – bibliotekets ljudböcker på ett ställe

Det lyssnas på ljudböcker som aldrig förr! Vi är därför glada att nu erbjuda en helt ny ljudboksapp för bibliotek. Appen heter Biblio och gör det enkelt att lyssna på ljudböcker med bra ljud i en tillgänglig design.

I appen kan låntagaren söka, utforska, låna och lyssna på ljudböcker – både on- och offline. Med det vanliga lånekortsnumret får man tillgång till bibliotekets ljudbokssortiment. Du på biblioteket styr utbud och tillgänglighet på samma sätt som vanligt via Elib Admin.

Appen finns tillgänglig att ladda hem i App Store och Google Play och den fungerar både för iOS och Android-enheter.

Appens design och funktion

I utvecklingsarbetet för appen har tillgänglighet, enkelhet och tydlighet varit ledord. Vi har därför satsat på funktioner som gör det enkelt att lyssna på sina egna villkor – därmed har det varit centralt att kunna lyssna offline. Designarbetet har drivits i en anda av att göra det lätt för en bred målgrupp att låna och lyssna på ljudböcker. Appen har därför en pedagogisk design med t ex tydliga, användarvänliga knappar.

Låntagaren använder sitt vanliga lånekort och loggar in på sitt bibliotek. Förutom att lyssna på böcker både on- och offline kan man söka, utforska och låna böckerna direkt i appen. Lånas ljudboken på bibliotekssidan syns lånet samtidigt i appen. I sökfunktionen finns kategorier och topplistor och bibliotekets tips som hjälper låntagaren att hitta böcker.

Biblio finns på flera språk; svenska, finska, engelska och arabiska.

Biblio öppnar för nya möjligheter

Appen Biblio har utvecklats av Axiell Media som en del av vårt grunderbjudande för digitala böcker till bibliotek. Vi samarbetar med bibliotek i hela Sverige, och som leverantör av digitala böcker är det självklart för oss att stödja biblioteken med tjänster för det digitala biblioteket. En app är en naturlig utveckling för att biblioteken ska fortsätta vara relevanta för många ljudbokslåntagare och främja läsandet i ett inkluderande samhälle. Vi ser också appen som starten på en ny generation tekniska lösningar från oss där vi vill fortsätta stötta strukturförändringar som sker i samhället.

Teknisk information

Biblio finns tillgänglig för iOS och Android, med start 28/9.

Appen kommer vara fullt integrerad med Axiell Medias Elib Admin och bibliotekssidor samt fungera sömlöst med Axiells bibliotekssystem. För dig som använder andra bibliotekssystem integrerar vi löpande. Använder du idag ett annat bibliotekssystem än Axiells, vänligen kontakta axiellmedia@axiell.com

Samarbete med bibliotekssystemsleverantörer sker för att möjliggöra enkel inloggning direkt i appen för låntagare med samma inloggningslösning som de vanligtvis brukar.

FAQ för låntagare och bibliotek

FAQ  för låntagare finns på bibliotekssidorna och i appen.

FAQ för bibliotek finns på vår supportsida.

Marknadsföringsmaterial

Klicka här för att ladda ner bildmaterial om Biblio.