Biblio – bibliotekets digitala böcker på ett ställe

Vi läser alltmer digitalt! På Axiell Media är vi därför glada att erbjuda en app för digitala böcker till bibliotek.

Appen heter Biblio och gör det enkelt att låna och läsa e-böcker i epub-format och att låna och lyssna på ljudböcker med bra ljud i en tillgänglig design direkt i appen!

I Biblio kan låntagaren söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både on- och offline. Med det vanliga lånekortsnumret får man tillgång till bibliotekets sortiment. Du på biblioteket styr utbud och tillgänglighet på samma sätt som vanligt via Axiell Medias kundportal.

Appen finns tillgänglig att ladda hem i App Store och Google Play och den fungerar både för iOS och Android-enheter.

Appens design och funktion

I utvecklingsarbetet för appen har tillgänglighet, enkelhet och tydlighet varit ledord. Vi har därför satsat på funktioner som gör det enkelt att lyssna och läsa på sina egna villkor. Designarbetet har drivits i en anda av att göra det lätt för en bred målgrupp att låna, läsa och lyssna på böcker. Appen är därför tillgänglighetsanpassad med t ex tydliga, användarvänliga knappar och stöd för VoiceOver.

Låntagaren använder sitt vanliga lånekort och loggar in på sitt bibliotek. Förutom att läsa och lyssna på böcker både on- och offline kan man söka, utforska och låna böckerna direkt i appen. Lånas boken på bibliotekssidan syns lånet samtidigt i appen. I sökfunktionen finns kategorier, topplistor och bibliotekets tips som hjälper låntagaren att hitta böcker.

Biblio finns på flera språk; svenska, finska, engelska och arabiska.

Biblio öppnar för nya möjligheter

Appen Biblio har utvecklats av Axiell Media som en del av vårt grunderbjudande för digitala böcker till bibliotek. Vi samarbetar med bibliotek i hela Sverige, och som leverantör av digitala böcker är det självklart för oss att stödja biblioteken med tjänster för det digitala biblioteket. En app är en naturlig utveckling för att biblioteken ska fortsätta vara relevanta för många låntagare och främja läsandet i ett inkluderande samhälle. Vi ser också appen som starten på en ny generation tekniska lösningar från oss där vi vill fortsätta stötta strukturförändringar som sker i samhället.

Teknisk information

Biblio finns tillgänglig för iOS och Android.

Appen är fullt integrerad med Axiell Medias kundportal och bibliotekssidor samt fungerar sömlöst med Axiells bibliotekssystem. För dig som använder andra bibliotekssystem integrerar vi löpande. Vill du veta hur vi integrerar vår bibliotekslösning med er lösning? Välkommen att kontakta oss.

FAQ för låntagare och bibliotek

FAQ  för låntagare finns på bibliotekssidorna och i appen.

FAQ för bibliotek finns på vår supportsida.

Marknadsföringsmaterial

Klicka här för att ladda ner bildmaterial om Biblio.