Ljudbokandet har briserat de senaste åren och kurvan pekar spikrakt uppåt. Inte minst på grund av att ljudboken når nya målgrupper och individer som annars släpar efter i statistiken över litteraturkonsumenter. Att läsa med öronen har kommit en lång väg sedan mp3-automater och cd-skivan som årets julklapp 2006 och Axiell Media har bidragit med logistiken sedan starten.

I våra kanaler ser vi att ljudböckerna bidrar mer än e-böcker till ökat användande av digitala böcker och ge pappersböckerna, om inte tätkänning så i alla fall, en match. Vi lägger oss historiskt vinn om att följa utvecklingen och när det går driva den. Under året har vi tagit fram en app med verkshöjd för all ljudbokspublik. Inför bokmässan presenterar vi stolt: Biblio!

Biblio är en ljudboksapp som fokuserar på lyssnarens frihet, främjar läsning och tillgång till litteratur. Det märks till exempel i möjligheten att lyssna offline, smarta topplistor och tips-funktioner.

Biblio är tillgänglig för iOS och Android, med start idag. Appen finns i skrivande stund på svenska, engelska, finska och arabiska och är fullt integrerad med Axiell Medias Elib Admin och bibliotekssidor.

Biblio fungerar sömlöst med Axiells bibliotekssystem:
– Om du använder andra bibliotekssystem integrerar vi löpande.
– Om du använder ett annat bibliotekssystem än Axiells: vänligen kontakta axiellmedia@axiell.com

Låntagare loggar in direkt i appen med sitt vanliga inlogg.
FAQ här: https://www.axiellmedia.com/support/

– Just nu sker ett trendbrott i lyssnandet. Det finns en tradition av att det inte är lika fint att lyssna som att läsa, men vi lever i en tid av storytelling parallellt med, på gott och ont, en tid där vi måste kunna göra många saker samtidigt. Du kan laga mat och lyssna samtidigt, cykla till jobbet och få en berättelse på vägen. Ljudboken funkar med samtiden och idén om att göra annat samtidigt. Kanske har den också demokratiserat läsandet. Steget till Dostojevskij verkar inte vara lika långt när du kan lyssna. Vi når en helt ny krets av läsare/lyssnare.
Mattias Lundgren, vd Word Audio Publishing