Nu öppar Sesamy – Axiell Media är distributör

Nu har den nya återförsäljaren Sesamy öppnat sin tjänst för att sälja digitala böcker, och Axiell Media är stolt leverantör av innehåll – e—böcker och ljudböcker – från förlag i Sverige, Finland och internationellt.

”Sesamy är en ny spännande försäljningskanal för våra förlagskunder och vi är glada att kunna bidra med våra tjänster för att fortsätta växa och utveckla marknaden för läsning. Vi tror på den digitala bokens kraft och på många sätt att ta del av den – en bredd i kanaler, prismodeller och sätt att skapa värde för läsare och författare. Vårt mål som distributörer är att möjliggöra och underlätta för alla aktörer att lyckas med sina målsättningar” säger Eva Houltzén, vd på Axiell Media.

 

”Med Sesamy så provar vi nya sätt att distribuera och sälja böcker. Till exempel lanserar vi Sesamys huvudsakliga topplistor som podcasts, så om man vill lyssna på samples från t.ex Topp 10 barnböcker så skall det gå att hitta där man hittar podcasts. Vår förhoppning är givetvis att vi skall nå en ny grupp läsare genom att tänka nytt. Sådana läsare som inte är storkonsumenter idag, eller tycker det är allmänt krångligt att få in e-böcker i sin e-boksläsare, eller lyssnare som inte orkar ladda ned en ny app för att konsumera ljud med säger Måns Ulvestam, vd på Sesamy och fortsätter ”håll utkik efter fler nyheter under våren”!

Axiell Media och Sesamy har ett fullt integrerat partnerskap som möjliggör både kvalificerad fil- och metadatahantering samt filskydd för förlagen liksom rapportering och ekonomisk återkoppling och ersättning.

”Vi gör det enkelt för förlagen att ha koll på sin distribution, ha en plats för metadata, filer och uppföljning. I en marknad som ständigt utvecklas och där fler kanaler, tekniska möjligheter och affärsmodeller tillkommer, gör det att förlagen och återförsäljarna kan fokusera på sin egen strategi och affär men kan lita på att boken säljs tryggt i alla kanaler de önskar” avslutar Eva Houltzén, vd Axiell Media.

 

För förlag som ännu inte lagt in sina böcker för distribution kan göra det som vanligt i Admin-portalen. Du hittar Sesamy under ”merdistribution”.

 

För mer information, kontakta gärna oss:

Eva Houltzén, Vd, Axiell Media

Eva.houltzen@axiell.com eller +46 70 690 22 67

 

Jenny Söderqvist, Head of Marketing & Customer Success, Axiell Media

Jenny.soderqvist@axiell.com eller +46 70 679 92 84