Axiell Media har ingått partnerskap med den internationellt ledande ljudboksleverantören Findaway. Avtalet innebär att Axiell Media kan erbjuda sina förlagskunder ett distributionsnät med 17 nya försäljningskanaler runt om i världen. Dessutom så utökar Axiell Media kraftigt sin internationella katalog med upp tusentals ljudböcker, främst på engelska, och kommer att bli tillgängliga för försäljning till detaljhandelskanaler i Sverige och Finland, prenumerationstjänster och för bibliotek. Tillskottet i katalogen stärker Axiell Medias kunderbjudande både till antalet titlar men också antalet böcker på andra språk.

”Att ingå avtalet med Findaway är en del av vår långsiktiga strategi att utveckla vårt erbjudande både i Sverige och på andra marknader. Findaway ger våra förlag stor räckvidd internationellt och vi vet att finns det en stor efterfrågan på engelskspråkiga böcker hos våra försäljningspartners och hos biblioteken. Vi är mycket glada att kunna erbjuda internationell distribution och bredare titelutbud till alla våra olika kundgrupper, säger Eva Houltzén, VD för Axiell Media.

Förlag som använder Axiell Medias tjänster kommer att kunna nå ut till ett nätverk av internationella återförsäljare, prenumerationstjänster och bibliotek med flertalet olika affärsmodeller. Tillsammans med Axiells närvaro på över 50 marknader ger det en unik möjlighet för nordiska förlag och författare att sprida sin litteratur.

”Findaways mission är att distribuera varje ljudbok i världen överallt där ljudböcker säljs. Vi är stolta över att samarbeta med Axiell Media för att erbjuda världens största katalog av ljudböcker till deras lyssnare samtidigt som vi tillhandahåller en stor katalog över nordiskt innehåll till ljudboksläsare över hela världen säger Mitch Kroll, grundare och VD för Findaway”

 

Om Findaway

Findaway är en global ledare inom digital innehållsleverans. Med sina tjänster når de ut med ljudböcker, e-böcker, videor och inlärningsverktyg till 40 000 bibliotek, skolor och försäljningsställen.

Findaway ljudbokleveransplattform gör det möjligt för varumärken att leverera till en av världens största samlingar av digitala ljudböcker inom sina egna områden.

För att lära dig mer om Findaway besök www.findaway.com

 

Om Axiell Media

Axiell Media är marknadsledande utvecklingsbolag för distribution av e-böcker och strömmad media i Norden. Vi är länken mellan förlag, återförsäljare, och bibliotek samt hjälper våra kunder att utveckla nya marknadsplatser genom att utveckla nya tjänster och funktioner. Bolaget grundades år 2000.
Axiell Media är en del av Axiell Group, som utvecklar it-lösningar och tjänster för museum, arkiv, bibliotek och utbildningssektorn. Läs mer på www.axiellmedia.com

 

Vill du veta mer? Kontakta oss för mer information

Eva Houltzén

VD, Axiell Media

Eva.houltzen@axiellmedia.com eller mobil: +46 70 690 22 67

 

eller

Jenny Söderqvist

Marknadschef Axiell Media

Jenny.soderqvist@axiell.com eller mobil: +46 70 679 92 84