Astrid Lindgrens bokskatt finns nu som digitala böcker

Som ett led i att utveckla Astrid Lindgrens älskade bokskatt och nå ännu fler läsare väljer Astrid Lindgren Aktiebolag nu att digitalisera flertalet böcker med fokus på att nå bibliotek. Som sin distributionspartner väljer man Axiell Media och når därmed ut till bibliotek i Sverige och Finland i sin satsning. Böckerna finns även tillgängliga för internetbokhandlarna och hos Bokus Play i ljudboksformat.

”Det är en ära att få vara med och levandegöra arvet efter en av världens mest älskade författare och föra vidare hennes underbara karaktärer till nästa generation i nya digitala format. Vi är mycket glada att Astrid Lindgren Aktiebolag har valt att samarbeta med oss” säger Eva Houltzén, vd på Axiell Media.

Att nå ut till nyfikna läsare på bibliotek är ledstjärnan när man väljer att digitalisera sin katalog. Genom att tillgängliggöra böcker både som ljudböcker och e-böcker är förhoppningen att alla barn ska kunna ta del av Astrid Lindgrens böcker, även om man ännu inte kan läsa, håller på att knäcka läskoden, har svårt att läsa eller ännu inte kan sitt nya språk så bra. Här har biblioteken en central roll och böckerna kan enkelt lånas både i Biblio app och via bibliotekens webb.

”Vårt uppdrag innefattar att sprida och fördjupa kunskapen om Astrid Lindgren och hennes författarskap. Bland ljudböckerna återfinns därför Astrid Lindgrens tal ”Aldrig våld” där hon talar för barns rättigheter och mot våld mot barn. Att nå ut till bibliotek i Sverige och Finland är en naturlig del av vårt utvecklingsarbete och vi är glada att så enkelt kunna nå så många genom Axiell Media säger Annika Lindgren, publicistisk chef på Astrid Lindgren AB.

Bland böckerna som kommer återfinns; Vi på Saltkråkan, Mio min Mio, Madicken, Lotta på Bråkmakargatan, Karlsson på taket flyger igen, Pippi Långstrump och många fler.

 

Om Astrid Lindgren Aktiebolag

Astrid Lindgren Aktiebolag förvaltar alla rättigheter till Astrid Lindgrens verk. Vårt uppdrag är att sprida och skydda Astrid Lindgrens författarskap i hela världen. Vi vill att så många barn och vuxna som möjligt även i framtiden kan få läsa Astrid Lindgrens böcker, se hennes filmer och teateruppsättningar, höra hennes sånger och uppleva hennes världar på ett så bra sätt som möjligt.

Om Axiell Media

Axiell Media är marknadsledande utvecklingsbolag för distribution av e-böcker och strömmad media i Norden. Vi är länken mellan förlag, återförsäljare, och bibliotek samt hjälper våra kunder att utveckla nya marknadsplatser genom att utveckla nya tjänster och funktioner. Bolaget grundades år 2000.
Axiell Media är en del av Axiell Group, som utvecklar it-lösningar och tjänster för museum, arkiv, bibliotek och utbildningssektorn. Läs mer på www.axiellmedia.com