2019 års mest lånade digitala bok på bibliotek är ”Allt jag fått lära mig”

 

Axiell Media släpper nu en rapport över 2019 års mest lånade böcker i digitalt format, det vill säga e-böcker respektive ljudböcker.

Den mest lånade digitala boken är Tara Westovers bok ”Allt jag fått lära mig”, utgiven av Natur & Kultur. På efterföljande platser återfinns ”Bränn alla mina brev” av Alex Schulman (ljudbok) som ges ut av Bookmark Förlag samt ”Pärlfarmen” av Liza Marklund (ljudbok) som ges ut av Piratförlaget. Stort grattis säger vi till författarna, förlagen och också läsarna som läst dessa fantastiska böcker.

E-boken behåller sitt grepp om positionen som det mest populära digitala formatet hos de digitala låntagarna av statistiken framgår också att 43% av alla e-bokslån skett på en bok publicerad före 2016. Bibliotekens roll att erbjuda bredd och kvalitet för hela samhället lyckas de väl med.

35% av alla lån görs direkt i Biblio App som tillhandahålls av Axiell Media.

”Vi är stolta att visa hur vår stora katalog kommer låntagare över hela Sverige tillhanda och lånas både sett till bredd och djup. Att årets mest lånad titel är en fackbok visar också vilken viktig roll biblioteken har för att förmedla kvalitetslitteratur till sina låntagare även i digitala format, och visar hur viktigt det är för förlagen att finnas i alla format i alla kanaler”. Säger Eva Houltzén, Vd, Axiell Media.

 

Här kan du ladda ner rapporten i pdf!

 

För mer information kontakta gärna:

Eva Houltzén

Vd, Axiell Media

Eva.houltzen@axiell.com

 

eller

Jenny Söderqvist

Marknadschef, Axiell Media

Jenny.soderqvist@axiell.com