Aktivitet på den digitala marknaden lönar sig

Digitala böcker och media ökar med 10%*! Bokhandlare– och Förläggareföreningen presenterade i går sin gemensamma rapport ”Boken 2017 – marknaden, trender och analyser”. Den är skriven av Erik Wikberg, doktorand vid Handelshögskolan i Stockholm och visar att det i synnerhet är abonnemangstjänsterna som ökar och tar marknadsandelar från den fysiska boken. Särskilt står Nextory, Storytel och Bookbeat för ökningen. En mycket glädjande nyhet tycker vi!

– Det här visar att aktivitet på den digitala marknaden lönar sig, säger Eva Houltzén, vd Axiell Media.

Vi är väldigt glada att våra produktions- och distributionstjänster gör det enkelt för prenumerationstjänsterna att snabbt skapa attraktiva konsumentfönster med stor bredd i utbudet. När det blir enkelt och lockande att läsa digitalt, så blir det snabbt en vana som allt fler kommer att ta till sig. Då tror jag även att den samlade digitala försäljningen kommer att öka.

Bokförsäljningen i Sverige ökar totalt med 1,6 procent. När vi jämför ökningen inom branschen som helhet med övrig e-handel i Sverige ser vi att e-handeln generellt ökade med ca 16% under 2016 och där böcker och medias ökning är ca 10%. Är det möjligt att abonnemangstjänsterna är nyckeln till att öka den digitala bokkonsumtionen och komma ikapp övrig e-handel i Sverige?

Vi på Axiell Media ser med spänning fram emot utvecklingen 2017. För alla aktörer blir det allt viktigare att vara nära slutkonsumenten och förstå hur deras behov utvecklas. Då kan vi anpassa våra tjänster för att både maximera läsglädjen och också skapa en hållbar affär för alla i branschen.

 

*HUI har ännu inte släppt 2016 års helårsapport för Sveriges e-handelsstatistik så denna siffra är prognos baserat t om 2016 Q3.

En kommentar

  1. […] alltmer en fråga om heminredning kommer problemen snart tillbaka. Läs mer: Kulturnytt, Boktugg, Axiell Media, Peter […]

Leave A Comment